handen en puzzelstukjes

Familiemediation

Familie kiest je niet, die krijg je.

En daar bij heb je te maken met verschillende opvattingen over opvoeden, verschillen in cultuur en religie en verschillende manieren van communiceren. Ruzies binnen families zijn vaak pijnlijk. Opgekropte emoties en oud zeer kunnen een goed gesprek in de weg staan. Gebrek aan effectieve communicatie kan leiden tot misverstanden, verkeerde interpretaties en uiteindelijk tot conflicten. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van familieruzies zijn:

  • De verdeling van de erfenis.

  • De verhoudingen binnen samengestelde gezinnen.

  • Veranderende verhoudingen, denk aan scheidingen, binnen de familie.

  • Zorgverdeling.

Hoe helpt mediation bij een familieconflict?

Respectvol met elkaar omgaan, zelfs als je het niet eens bent.

Samen naar Alleen biedt neutrale en onpartijdige begeleiding van de gesprekken tussen familieleden. Wij helpen bij het identificeren van de gemeenschappelijke belangen en doelen van alle betrokken partijen. Door te richten op gedeelde doelstellingen, kunnen familieleden een basis vinden voor oplossingen. Ook geven wij ruimte aan individuele conflictcoaching om inzicht te krijgen in eigen gedrag en reactiepatronen. Een van de doelen van mediation is om relaties te behouden of te herstellen. Mediation biedt familieleden de mogelijkheid om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan, zelfs als ze het niet volledig eens zijn.

hoe helpt mediation bij een familieconflict

“Mediationtraject als zeer prettig ervaren.”

“We kregen dankzij de mediator een helder beeld van de stappen die we moesten nemen. De professionele en fijne begeleiding heeft ervoor gezorgd dat mijn (ex)man en ik op een prettige manier uit elkaar zijn gegaan. Het mediationtraject heb ik als zeer prettig ervaren: er was voldoende gelegenheid voor vragen en overleg, de mediator leefde mee, bood een luisterend oor en was deskundig. Hierdoor is alles netjes geregeld en afgewikkeld. Complimenten!”

Bettina

“Een bron van steun in een moeilijke tijd.”

“Wij zijn naar jullie gegaan om een vechtscheiding te voorkomen. Er werd echt naar ons geluisterd en onpartijdig met ons meegedacht. Het was voor ons een bron van veel steun in een moeilijke tijd. De mediation verliep persoonlijk en professioneel. Van te voren was duidelijk wat we konden verwachten. Tijdens de mediation zijn conflicten goed opgelost en hadden we het gevoel echt gehoord te worden. Het resultaat is een goed plan, waar we als ouders en ex-partners achter kunnen staan.”

Verbeek

“Dankzij mediation goed uit elkaar.”

“Mediation heeft geholpen dat wij goed uit elkaar konden gaan, zeker omdat er spanning stond op de communicatie tussen mij en mijn man. Dankzij de hulp van de mediator hielden wij het overzicht en hoefden we zelf niet alles te regelen. Het is nu ook voor de kinderen goed opgelost en duidelijk vastgelegd. Er zijn afspraken gemaakt, we hebben tips en adviezen gekregen en alle neuzen wijzen nu dezelfde kant op. Zonder jullie was dit nooit gelukt.”

Simone Jansen

Elke scheiding is een nieuw begin. Een kans om met nieuwe kracht verder te gaan.

Elke scheiding is een nieuw begin. Een kans om met nieuwe kracht verder te gaan.